វិធីរារាំងមនុស្សកម្មវិធីនិងការអញ្ជើញនៅលើហ្វេសប៊ុក

ដោយ Carolyn Abram

ការកំណត់ភាពឯកជនហ្វេសប៊ុករបស់អ្នកភាគច្រើនគឺជាវិធានការបង្ការដើម្បីធ្វើឱ្យខ្លួនអ្នកមានផាសុកភាពនៅលើហ្វេសប៊ុក។ ប្លុកជាធម្មតាមានប្រតិកម្មច្រើនជាង។ ប្រសិនបើមាននរណាម្នាក់ធ្វើអ្វីមួយនៅលើហ្វេសប៊ុកដែលរំខានអ្នកអ្នកអាចជ្រើសរើសរារាំងគាត់ឬរារាំងសកម្មភាពមួយចំនួនដែលគាត់ធ្វើពីការប៉ះពាល់ដល់អ្នក។ អ្នកអាចគ្រប់គ្រងបញ្ជីឈ្មោះប្លុកចំនួន ៥ នៅទីនេះ៖ បញ្ជីកំហិតអ្នកប្រើប្រាស់ប្លុកការហាមឃាត់កម្មវិធីការអញ្ជើញព្រឹត្តិការណ៍រារាំងនិងកម្មវិធីប្លុក។



image0.jpg



បញ្ជីមានកំណត់

បញ្ជីកំហិតគឺជាបញ្ជីដែលអ្នកអាចបង្កើតវាមិនធ្ងន់ធ្ងរដូចការរារាំងអ្នកណាម្នាក់ទាំងស្រុងប៉ុន្តែវាធ្ងន់ធ្ងរជាងការបន្ថែមមនុស្សទៅក្នុងបញ្ជីអ្នកស្គាល់របស់អ្នក។ ឧទាហរណ៍និយាយថាអ្នកទទួលបានសំណើរមិត្តពី Veronica និង Logan ។ អ្នកទទួលយកសំណើរសុំរបស់មិត្តភ័ក្ត្រហើយបន្ថែម Veronica ទៅក្នុងបញ្ជីអ្នកស្គាល់និងឡូហ្គិនទៅក្នុងបញ្ជីដែលបានដាក់កម្រិត។

រាល់ពេលដែលអ្នកបន្ថែមប្រកាសដែលអាចមើលឃើញដល់មនុស្សគ្រប់គ្នាអ្នកទាំងពីរអាចមើលឃើញ។ នៅពេលដែលអ្នកបន្ថែមការបង្ហោះដែលអាចមើលឃើញដោយមិត្តភក្តិលើកលែងតែអ្នកស្គាល់គ្នាក៏មិនអាចមើលឃើញបានដែរ។ ទោះយ៉ាងណាក៏ដោយនៅពេលដែលអ្នកបន្ថែមប្រកាសដែលអាចមើលឃើញដោយមិត្តភក្តិ Veronica នឹងអាចមើលឃើញវាប៉ុន្តែឡូហ្គែនមិនអាច។ ធ្វើ​ឱ្យ​យល់?



ដើម្បីបន្ថែមនរណាម្នាក់ទៅក្នុងបញ្ជីនេះសូមចុចកែសម្រួលបញ្ជីនៅជ្រុងខាងស្តាំនៃទំព័រ។ បង្អួចលេចចេញមក។ ប្រសិនបើអ្នកបានបន្ថែមមនុស្សទៅក្នុងបញ្ជីនេះរួចហើយពួកគេនឹងបង្ហាញនៅទីនេះហើយអ្នកអាចយកវាចេញពីបញ្ជីដោយសំកាំងលើរូបភាពរបស់ពួកគេហើយចុចលើ x ដែលបង្ហាញនៅជ្រុងខាងស្តាំនៃរូបថត។

image1.jpg

ដើម្បីបន្ថែមមនុស្សចូលក្នុងបញ្ជីសូមអនុវត្តតាមជំហានទាំងនេះ៖



  1. ចុចប៊ូតុងនៅខាងឆ្វេងផ្នែកខាងលើនៃប្រអប់ដែលមានឈ្មោះថាលើបញ្ជីនេះ។

    ម៉ឺនុយនៃជម្រើសពីរលេចឡើង: មិត្តនិងនៅលើបញ្ជីនេះ។

  2. ចុចមិត្តភក្តិ។

    ក្រឡាចត្រង្គលេចឡើងបង្ហាញមិត្តភក្តិរបស់អ្នកទាំងអស់ដែលបានរាយតាមអក្ខរក្រមតាមឈ្មោះ។

  3. ជ្រើសរើសមិត្តភក្តិដើម្បីបន្ថែមទៅក្នុងបញ្ជីដែលបានដាក់កម្រិតដោយចុចលើរូបភាពរបស់ពួកគេឬដោយស្វែងរកឈ្មោះរបស់ពួកគេនៅជ្រុងខាងលើផ្នែកខាងស្តាំហើយបន្ទាប់មកចុចលើរូបភាពរបស់ពួកគេ។

    តើរយៈពេលប៉ុន្មានដែលឌុលកូឡាសដំណើរការ
  4. នៅពេលអ្នករួចរាល់សូមចុចប៊ូតុងបញ្ចប់នៅជ្រុងខាងស្តាំនៃប្រអប់។

រារាំងអ្នកប្រើប្រាស់

រារាំងអ្នកណាម្នាក់នៅលើហ្វេសប៊ុកគឺជាមធ្យោបាយខ្លាំងបំផុតដើម្បីឃ្លាតឆ្ងាយពីអ្នកណាម្នាក់នៅលើហ្វេសប៊ុក។ ភាគច្រើនអ្នកដែលត្រូវគេរារាំងមិនអាចមើលឃើញពីស្លាកស្នាមរបស់អ្នកនៅលើហ្វេសប៊ុកទេ។ អ្នកនឹងមិនបង្ហាញនៅក្នុង News Feed របស់គាត់ទេ។ ប្រសិនបើគាត់ក្រឡេកមើលរូបថតដែលអ្នកបានដាក់ស្លាកគាត់អាចរូបថតប៉ុន្តែគាត់នឹងមិនឃើញឈ្មោះរបស់អ្នកត្រូវបានដាក់ស្លាកទេ។ ប្រកាសរបស់អ្នកក៏ត្រូវបានលាក់ពីគាត់ដែរ។

នេះជាចំណុចសំខាន់ៗមួយចំនួនដែលត្រូវចងចាំអំពីការទប់ស្កាត់៖

  • វាស្ទើរតែទាំងអស់។ ប្រសិនបើអ្នករារាំងនរណាម្នាក់នាងគឺមើលមិនឃើញចំពោះអ្នកដូចអ្នកដែរចំពោះនាង។ ដូច្នេះអ្នកមិនអាចចូលទៅកាន់ Timeline របស់នាងបានទេហើយអ្នកក៏មិនអាចឃើញអ្វីពីនាងនៅគ្រប់ទីកន្លែងនៅលើគេហទំព័រដែរ។ ភាពខុសគ្នាតែមួយគត់គឺថាប្រសិនបើអ្នករារាំងទំនាក់ទំនងអ្នកគឺជាមនុស្សតែម្នាក់គត់ដែលអាចទប់ស្កាត់វាបាន។

  • មនុស្សដែលអ្នករារាំងមិនត្រូវបានជូនដំណឹងថាអ្នកបានរារាំងពួកគេទេ។ ហើយក៏មិនត្រូវបានគេជូនដំណឹងប្រសិនបើអ្នកមិនទប់ស្កាត់ពួកគេ។ ប្រសិនបើពួកគេជាអ្នកប្រើប្រាស់ហ្វេសប៊ុកដែលមានចំណេះដឹងពួកគេអាចកត់សម្គាល់ពីអវត្តមានគួរឱ្យសង្ស័យរបស់អ្នកប៉ុន្តែហ្វេសប៊ុកមិនដែលប្រាប់ពួកគេថាពួកគេត្រូវបានរារាំងដោយអ្នកទេ។

  • អ្នកអាចរារាំងមនុស្សដែលជាមិត្តរបស់អ្នកឬអ្នកដែលមិនមែនជាមិត្តរបស់អ្នក។ ប្រសិនបើអ្នកជាមិត្តភក្តិជាមួយនរណាម្នាក់ហើយបន្ទាប់មកអ្នករារាំងនាងហ្វេសប៊ុកក៏លុបចោលមិត្តភាពនេះដែរ។ ប្រសិនបើនៅពេលណាមួយនាពេលអនាគតអ្នកមិនរារាំងនាងអ្នកនឹងត្រូវរាប់អាននាងឡើងវិញ។

ដើម្បីបន្ថែមមនុស្សទៅក្នុងបញ្ជីទប់ស្កាត់របស់អ្នកអ្នកគ្រាន់តែបញ្ចូលឈ្មោះឬអាសយដ្ឋានអ៊ីមែលរបស់ពួកគេទៅក្នុងប្រអប់ដែលបានផ្តល់ឱ្យ។ បន្ទាប់មកចុចប៊ូតុងទប់ស្កាត់។ ឈ្មោះរបស់ពួកគេបន្ទាប់មកបង្ហាញនៅក្នុងបញ្ជីនៅទីនេះ។ ចុចលើតំណមិនដាក់នៅជាប់នឹងឈ្មោះរបស់ពួកគេប្រសិនបើអ្នកចង់លុបចោលប្លុក។

រារាំងការអញ្ជើញកម្មវិធី

មួយ កម្មវិធី គឺជាពាក្យដែលប្រើដើម្បីពិពណ៌នាផ្នែកទន់នៃកម្មវិធីដែលប្រើទិន្នន័យហ្វេសប៊ុកទោះបីជាកម្មវិធីទាំងនោះមិនត្រូវបានបង្កើតឡើងដោយហ្វេសប៊ុកក៏ដោយ។ នៅពេលដែលមិត្តភក្តិប្រើកម្មវិធីនិងហ្គេមពួកគេអាចចង់ ឲ្យ អ្នកចូលរួមសប្បាយហើយផ្ញើការអញ្ជើញឱ្យអ្នកចូលរួមជាមួយពួកគេ។ ទាំងអស់នេះល្អហើយល្អរហូតដល់អ្នកដឹងថាមានមនុស្សមួយចំនួនបញ្ជូនអ្នកនូវការអញ្ជើញច្រើនពេក។

ជាជាងមិនរាក់ទាក់ឬរារាំងមនុស្សដែលរួសរាយរាក់ទាក់ដែលផ្ញើលិខិតអញ្ជើញទាំងអស់នោះអ្នកអាចរារាំងការអញ្ជើញ។ ជម្រើសនេះនៅតែអនុញ្ញាតឱ្យអ្នកធ្វើអន្តរកម្មជាមួយមិត្តភក្តិរបស់អ្នកតាមមធ្យោបាយផ្សេងទៀតប៉ុន្តែអ្នកនឹងមិនទទួលបានលិខិតអញ្ជើញពីគាត់ឬនាងទេ។

ដើម្បីរារាំងការអញ្ជើញពីមនុស្សជាក់លាក់គ្រាន់តែវាយបញ្ចូលឈ្មោះរបស់មនុស្សនៅក្នុងប្រអប់ការអញ្ជើញពីហើយចុចបញ្ចូល (Enter) នៅពេលអ្នកធ្វើរួច។ បន្ទាប់មកឈ្មោះរបស់មនុស្សនោះលេចចេញក្នុងបញ្ជីខាងក្រោមប្រអប់អត្ថបទ។ ដើម្បីយកប្លុកចេញសូមចុចលែងនៅជាប់នឹងឈ្មោះនោះ។

រារាំងការអញ្ជើញចូលរួមព្រឹត្តិការណ៍

ស្រដៀងនឹងកម្មវិធី Invites អ្នកអាចមានមិត្តភក្តិដែលជាអ្នករៀបចំផែនការធំហើយចូលចិត្តអញ្ជើញមិត្តភក្តិទាំងអស់ចូលរួមព្រឹត្តិការណ៍របស់ពួកគេ។ ទាំងនេះអាចជាព្រឹត្តិការណ៍ដែលអ្នកមិនមានឱកាសចូលរួមព្រោះវាបានកើតឡើងនៅទូទាំងប្រទេសហើយមិត្តរបស់អ្នកបានជ្រើសរើសអញ្ជើញមិត្តភក្តិទាំងអស់របស់គាត់ដោយមិនគិតពីទីតាំង។ អ្នកអាចបំបាត់ការអញ្ជើញដោយបញ្ចូលឈ្មោះរបស់គាត់នៅទីនេះ។

ដើម្បីរារាំងការអញ្ជើញចូលរួមព្រឹត្តិការណ៍ពីមនុស្សជាក់លាក់គ្រាន់តែវាយបញ្ចូលឈ្មោះរបស់ពួកគេទៅក្នុងប្រអប់ Block Invites From ហើយចុច Enter នៅពេលអ្នករួចរាល់។ បន្ទាប់មកឈ្មោះរបស់ពួកគេបង្ហាញនៅលើតារាងខាងក្រោមប្រអប់អត្ថបទ។ ដើម្បីយកប្លុកចេញសូមចុចលែងនៅជាប់នឹងឈ្មោះរបស់ពួកគេ។

រារាំងកម្មវិធី

ម្តងម្កាលកម្មវិធីមានឥរិយាបទមិនល្អនៅពេលអ្នកចាប់ផ្តើមប្រើវា។ វាអាចចាប់ផ្តើមផ្ញើសារឥតបានការដល់មិត្តភក្តិរបស់អ្នកឬប្រើព័ត៌មានរបស់អ្នកតាមរបៀបដែលធ្វើឱ្យអ្នកមិនស្រួល។ ប្រសិនបើកម្មវិធីមួយកំពុងធ្វើដូច្នេះអ្នកអាចរារាំងវាដើម្បីរារាំងវាមិនឱ្យទាក់ទងអ្នកតាមរយៈហ្វេសប៊ុកនិងទទួលបានព័ត៌មានហ្វេសប៊ុកថ្មីៗអំពីអ្នក។

ដើម្បីរារាំងកម្មវិធីវាយបញ្ចូលឈ្មោះរបស់វានៅក្នុងប្រអប់អត្ថបទប្លុកកម្មវិធីហើយចុចបញ្ចូល។ ឈ្មោះរបស់កម្មវិធីលេចឡើងនៅលើតារាងខាងក្រោមប្រអប់អត្ថបទ។ ដើម្បីយកប្លុកចេញសូមចុចលែងនៅជាប់នឹងឈ្មោះរបស់វា។

អត្ថបទគួរឱ្យចាប់អារម្មណ៍